Hickvision DS-2CD2020F-I

Dnešní příspěvek je spíše poznámkou o tom, jak pracovat s IP kamerou značky Hickvision. Dále popsaný postup je platný pro CD2020F-I, ale lze předpokládat, že obdobný postup bude platit i pro další typy.

Aby bylo možné uvést tuto IP kameru do výchozího stavu (factory reset) je nutné mít kompletní přístup k ní. Kompletním přístupem je myšlen kompletní fyzický přístup. Na obrázku níže je červeně vyznačena oblast kamery, ve které je skryto resetovací tlačítko. To je ještě navíc skryto pod krytem a dvěma šroubky.

Nyní již blíže k postupu, jak provést reset zařízení do výchozího stavu.

  1. Vypnout kameru odpojením zdroje napětí a rozdělat spodní kryt kamery
  2. Stisknout tlačítko označené jako restart / WPS
  3. Spustit kameru připojením zdroje napětí
  4. Držet tlačítko stisknuté ještě dalších 10 – 30s od startu systému

Jakmile je kamera tímto způsobem restartována, bude se hlásit na výchozí adrese 192.168.1.64/24. Výchozí uživatelské jméno je admin a heslo je nutné zadat po přihlášení do webového rozhraní.

V řadě zdrojů se lze dočíst, že výchozí adresa je 192.0.0.64/24. Tuto adresu kamera skutečně má, alespoň na počátku startu kamery. Jakmile se v kameře spustí další procesy (lze předpokládat spuštění webového rozhraní), kamera přestane na této adrese odpovídat a nadále komunikuje již pouze na adrese 192.168.1.64/24


Posted

in

,

by

Tags: