Novena notebook

Novena – open notebook

Zdá se, že tento projekt stále pokračuje jistým krokem vpřed. Podle nejnovějších informací, které se lze dočíst na blogu, vývoj míří ke zdárnému cíli.

Nyní probíhají dokončovací práce na obalu notebooku, ten by nyní měl být z odolného plastu, jaký známe z dnešních obvyklých notebooku. Práce se dále soustředí na vyladění jádra systému a především na systémy správy energie. Do projektu se už nyní připojilo několik open source vývojářů, kteří pracují na 2D a 3D podpoře. Už nyní se hovoří o tom, že lze akcelerovaně spustit 3D hry jako například Quake III.

Ohledně práce na nižších úrovních systému stále přibývají nové patche do bootloaderu U-Boot. Jak autoři zmiňují, není mnoho ARM desek, které by podporovaly tak velké množství operační paměti, s tím je potřeba se nějak vyrovnat.

Po stránce hardware se zdá být vše připravené, na desce vzniklo pouze několik menších úprav, problém ale vyvstal s akumulátory. Zjistilo se, že ne do všech zemí je možné odesílat libovolné typy a velikosti. Jedno z možných nabízených řešení je odeslání Notebooku a akumulátoru zvlášť.

Odesílání koncovým zákazníkům se odhaduje na přelom Prosince 2014 a Ledna 2015.


Posted

in

by

Tags: