CES

CES 2014 – Intel

Světový výrobce procesorové techniky se rovněž zúčastnil konference CES 2014. Na konferenci mimo jiné představil miniaturní počítač vlastní výroby – Intel Edison.

Beze sporu se v současné době jedná o nejmenší minipočítač postavený na architektuře x86. Jeho velikost je shodná s velikostí běžné SD karty. Malá velikost nicméně neovlivnila hardwarovou výbavu tohoto minipočítače. Minipočítač je vybaven dvoujádrovým procesorem Intel Quark běžícím na frekvenci 400 MHz. Ve výbavě minipočítače nechybí ani WiFi nebo Bluetooth.

Edison minipočítač

Díky dostatečnému výkonu dvoujádrového procesoru a známé architektuře procesoru jistě nebude velký problém nahrát operační systém. Ať už se bude jednat o Linux, Android nebo nějakou verzi Windows Embedded, bude se jistě jednat o skvělého pomocníka.

Tohoto faktu si je vědom i Intel sám a proto v souvislosti s vydáním zahájil i soutěž. Soutěž se jmenuje Make it wearable, cílem soutěže je zabudování právě tohoto minipočítače do běžných věcí, které na sobě nosíme. Za nejlepší projekt je Intel ochoten zaplatit až 5000$ s tím, že při další spolupráci je ochotel investovat až 500 000$, což jistě zní zajímavě.


Posted

in

by

Tags: