CES

CES 2014 – Valve

Světová konference CES je již v plném proudu. Již nyní pár dní po jejím neoficiálním (i oficiálním) započetí přinesly přední vývojové firmy světa zajímavé novinky.

Nejvíce diskutovanou novinkou nejen nyní v době konání CES přinesla společnost Valve. Jejich nové počítače nazývané Steam machines mají za úkol konkurovat již zaběhlým a prověřeným konzolím jako jsou PS4 nebo Xbox. Valve má v tomto ohledu jistou výhodu díky svému hracímu systému Steam, díky němuž určitě přiláká řadu hráčů. Valve už sice rozeslala několik předváděcích počítačů různým hráčům, široké veřejnosti se ale představila až nyní na CES 2014.

Oficiální parametry Steam machines byly zveřejněny již dříve pro ukázkové stroje. Kompletní aktuální přehled Steam machines si můžete prohlédnout v tomto pdf.

Cena za zařízení se samozřejmě bude lišit v závislosti na výkonu hardware, měla by se ale pohybovat od 600$ výše. Navíc všechny Steam machines budou dodávány s operačním systémem založeným na linuxu (konkrétně Debian 7.1) – SteamOS. Podle prvotních obrázků se zdá, že operační systém bude velice uživatelsky přívětivý a že Steam machine nebude určená pouze na hry, ale jako celkové multimediální centrum.

Další dalo by se říci povinnou výbavou konzole je gamepad. Valve přišla na trh se zcela novým designem gamepadu, který neobsahuje klasické páčky, ale obsahuje pouze dotykové plochy, pomocí kterých se ovládá pohyb hráče. Dosavadní recenze jsou veskrze pozitivní.

Steam gamepad


Posted

in

by

Tags: